maanantai 29. heinäkuuta 2024

Lakanamekossa Tromssassa + kuvia upeista seinämaalauksista




Ompelin tänä kesänä mekon vanhasta lakanasta. Lakanan keskelle oli kulunut reikä, ja kangas reiän ympärillä oli aivan lahoa, että en alkanut korjata sitä. 

Joskus olen puolittanut kuluneen lakanan vanhan kansan tapaan keskeltä ja ommellut reunat kiinni toisiinsa. Tällöin kulunut alue jää lakanan reunoille, ja lakanan käyttöikä pitenee. Tämän lakanan olin antanut kulua liikaa, jotta sen aikaa lakanana olisi voinut pidentää tuolla tavalla. 




Mekon yläosan kaavana käytin PaaPiin Runo-kaavaa muokattuna. Helman kappaleiden mittoja otin Mekkotehtaan Helmat-kirjasta. Samoja kaavoja muokkauksineen käytin viime vuonna ompelemaani pitkään ruutumekkoon




Helmakappaleisiin menee rypytysten vuoksi paljon kangasta. En yleensä raaski ostaa niin paljon mekkokangasta kuin tällaisiin mekkoihin menee. Nyt oli hyvä tilaisuus tehdä mekko, joka tulisi ostokankaasta valmistettuna aika kalliiksi. 




Ompelin sivusaumoihin tilavat taskut. 




Kävimme viime viikolla Norjassa, jo perinteeksi muodostunut perheen kesälomareissu. Tällä kertaa olimme pääosin Tromssassa, jossa suosikkejamme olivat 


Viime kesänä käydessämme Tromssassa kuvasin kukkamekkoa


Tromssassa on mielestäni aivan upeita muraaleja, seinämaalauksia. Tässä kuvia muutamasta:









Näet Hääräämön kuvia myös Instagramista ja Pinterestistä