Sivut

maanantai 31. tammikuuta 2022

Arvonta: Älä palele! Voita pyllyttimien ja muiden neulottujen ja virkattujen lämmittimien ohjekirja


 Kirja saatu kustantajalta
Kuvat: Anna-Liisa Nikus


Osallistu arvontaan ja voita Heidi Kormanon kirjoittama ja Anna-Liisa Nikuksen kuvaama kirja Älä palele! Pyllyttimet ja muut neulotut ja virkatut lämmittimet.

Kirjassa on ohjeita muun muassa pyllyttimiin, ponchoihin, keeppeihin ja kynsikkäisiin, yhteensä 16 mallia. Kirjan alussa ohjeistetaan neulonnan ja virkkauksen perusasioissa. Mukana on sekä helppoja ja nopeasti tehtäviä töitä että hieman hitaammin valmistuvia kirjoneuleohjeita. Kirja soveltuu siis hyvin aloittelijalle, mutta kokeneemmatkin neulojat ja virkkaajat löytävät siitä varmasti ohjeita, ideoita ja inspiraatiota. 




Älä palele! -kirjan kuvat ovat mielestäni mielenkiintoisia ja samalla kuitenkin selkeitä. Ne houkuttelevat neulomaan ja virkkaamaan. 

Kirjan ohjeiden lukuisat vaihekuvat keventävät ohjeiden seuraamista.

Pyllyttimen päivittäisenä käyttäjänä olen vakuuttunut villan ihanasta lämmittävyydestä. Kirja avasi silmiäni huomaamaan, mitä kaikkia lämmittimiä olisikaan mukava omistaa ja käyttää.


Osallistu Älä palele! -kirjan arvontaan



Kommentoimalla tätä postausta osallistut arvontaan. Jos kommentoit anonyyminä, kirjoita viestiin esim. sähköpostiosoitteesi, niin saan sinuun yhteyden mahdollisen voiton osuessa kohdallesi. 

Voit osallistua arvontaan myös Hääräämön Facebook-sivulla ja/tai Instagramissa.

Arvottavana on yksi Älä palele! -kirja. Saat jokaisesta eri kanavassa olevasta kommentistasi yhden arpalipukkeen, yhteensä max. 3 kpl.

Osallistumisaikaa on su 13.2.2022 klo 20.00 asti.


Arpaonnea!


maanantai 17. tammikuuta 2022

Tulosta käden- ja jalanjäljet PDF hyppyruudukkoon



Hyppyruudukko innostaa lapsia treenaamaan motoriikkaa yhdessä jos toisessakin välissä.




Ruudukko toimii esiopetusluokassani sekä vapaasti käytettävänä että taukojumppana. Lapset hyppivät usein esim. luokkaan tullessaan, kun odotellaan muita ryhmäläisiä paikalle ja yhteinen ohjelma ei ole vielä alkanut. 


Meillä on sopimus, että jos lapsi tarvitsee taukoa pöydän ääressä työskentelystä, esimerkiksi käsityöstä, hän voi käydä kiipeilemässä puolapuilla tai hyppimässä ruudukossa.





Leikkasin tulostamani käsi- ja jalkakortit irti toisistaan ennen laminointia, jotta sain laminoitua ne niin, että paperin ympärille jäi laminointimuovia. Ajattelin, että kortit ovat pitempi-ikäisiä näin. 

Korteissa vasen käsi ja jalka ovat vihreitä, oikeat oransseja.

Teippasin laminoidut käsi- ja jalkakortit luokkani lattiaan sähköteipillä alkusyksystä. Teippi piti hyvin kolmisen kuukautta. Otin teippaukset pois joulun jälkeen.


Tulosta hyppyruudukon käsi- ja jalkakortit täältä (klik).


Näet Hääräämön kuvia myös Instagramissa (klik).


maanantai 10. tammikuuta 2022

Tulosta alku- ja loppuäännepeli pdf esi- ja alkuopetukseen




Alku- ja loppuäännepelissä saadaan paljon toistoa äänteiden kuunteluun. Mukana ovat kirjaimet A, I, S, N ja O.

Kukin pelaaja valitsee, mistä ruudusta hän aloittaa pelin. Hän laittaa pelihahmonsa kyseiseen ruutuun.

Pelaajat (2 - 3) heittävät noppaa vuorotellen. Pelihahmoa kuljetetaan nopan osoittaman silmäluvun verran pelilaudalla myötäpäivään. Lapsen tehtävänä on etsiä pelilaudan keskiosasta kuva, jonka sana alkaa ruudussa olevalla kirjaimella. Kuvan päälle laitetaan Duplo-palikka. Jokaisella pelaajalla on oma Lego-värinsä. Jos pelilaudalla ei ole näkyvissä kyseisellä kirjaimella alkavaa kuvaa, vuoro siirtyy seuraavalle pelaajalle.

Peliä voidaan pelata myös kuuntelemalla sanan viimeistä äännettä.




Kun kaikki pelilaudan kuvat on peitetty, verrataan, kenen palikoita on pelilaudalla eniten. Palikoista voidaan rakentaa torni, jolloin nähdään konkreettisesti, mikä torni on korkein.


Tulosta alku- ja loppuäännepeli (pdf) täältä.




Sain idean tällaisen pelin tekemiseen Kirsi Heikkisen Erityisopetus-sivustolta.


Näet Hääräämön kuvia myös Instagramista.