Vihreä pesto on suurta herkkuani. Kotitekoisena se on mielestäni erityisen hyvää. Tykkään syödä sitä pastan kanssa parmesaaniraasteen kera sekä leivän päällä.
Sain tämän ohjeen Sveitsissä asuvalta siskoltani. Tein vihreää pestoa ensimmäisen kerran heillä vieraillessani viime vuonna.
Ainekset:
määrät eivät ole niin justiinsa
määrät eivät ole niin justiinsa
- 2 kourallista tuoreita basilikan lehtiä
- 125 ml oliiviöljyä
- 2-3 rkl pinjansiemeniä tai manteleita
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
-1 valkosipulinkynsi
(laitoin ensimmäisellä kerralla 2 kynttä, mutta mielestäni 1 riittää hyvin)
- ripaus suolaa
- 2-3 rkl pinjansiemeniä tai manteleita
- 100 g parmesaanijuustoraastetta
-1 valkosipulinkynsi
(laitoin ensimmäisellä kerralla 2 kynttä, mutta mielestäni 1 riittää hyvin)
- ripaus suolaa
Ohje:
Minä hienonsin basilikan, pinjansiemenet ja valkosipulin sauvasekoittimella. Oliiviöljyä olin laittanut joukkoon.
Lopuksi sekoitin mukaan parmesaania ja ihan vähän suolaa.
Just tuhosin viimeiset jämät viikonloput pestosatsista. Meidän ohje on aika lailla sama sun kans ja sitä vois oikeasti syödä pelkästään, mut ihan höyrähtäny olen siihen paahtiksen päällä. NAMNAMNAM! Harmi ku lapsetki on tykästyny niin joutuu jo laittaan jaolle. Täytyy vaan alkaa tekeen isompaa satsia kerralla. Kaupan pestot on kyllä aika hirveää myrkkyä, ku oppii kotitekoselle.
VastaaPoistaMinäkin liputan kotitekoisen peston puolesta! Kaupasta ostan valmista vain äärimmäisessä hätätapauksessa (eli jos basilikaa ei ole tarjolla).
VastaaPoistaTäytyypä myöntää, että en ole koskaan tehnyt pestoa, mutta sait kyllä minut kiinnostumaan todella asiasta :) Kiitos ohjeesta :)
VastaaPoistaJee, täällä on muitakin peston ystäviä :)
VastaaPoistaKanneli, tee ihmeessä pestoa. Se vie kielen mennessään :)
Täällä myös yksi peston suuri ystävä, joka ei kumminkaan vissiin tiedä sen todellisestä hyvyydestä vielä mitään, koska ei koskaan ole tehnyt sitä itse.. Eli lienee jo aika tarttua basilikapuskaa lehdistä kiinni ja kaivaa sauvasekoitin esiin. Koukkuunjäämistä odottaen!
VastaaPoistaSuosittelen, Elina. Noin helpolla näin hyvää.. nam :)
VastaaPoistabasilikan oheen voi vielä laittaa tukun persiljaa :)
VastaaPoistaKiitos vinkistä Harmaan torpan emäntä! Täytyypä kokeilla :)
VastaaPoistaNams tää pitää kokeilla :) :P
VastaaPoista